Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Nismo prekinuli štrajk iz zdravstvenih razloga, već smo morali da mislimo na druge, i njih da ne ugrožavamo", kaže za Nova.rs lider Dveri Boško Obradović koji je danas obustavio štrajk glađu dug jedanaest dana.

Na pitanje koji su razlozi, ako već nisu zdravstveni, za prekid štrajka, Obradović je rekao da nisu bili spremni da plate cenu zdravlja i mira nabližih.

„Ja sam redovno komunicirao sa porodicom. Majka me nije zvala deset dana, i ja sam to shvatio kao podršku. Desetog dana su me ona i otac pozvali. Porodica mi je rekla da postoji nešto što je iznad politike i čitave situacije i da moram da mislim i na druge“, rekao je Obradović obrazlažući odluku da prekinu.

On je u razgovoru za Nova.rs istakao da mu nije teško pao štrajk, jer je navikao na post, a završio ga je pričešćem.

„Po mojoj proceni smršao sam šest, sedam kilograma. Još uvek nisam jeo, lekari su preporučili neku laganu hranu i čajeve“, rekao je Obradović i dodao da su došli da pokažu da ne možete biti političar i voditi narod ako niste spremni da podnesete ličnu žrtvu.

On je istakao da nije očekivao da se patrijarh Irinej oglasi povodom štrajka glađu.

„Nikako nismo hteli da liči na rijaliti koji je priredio Tomislav Nikolić kada je štrajkovao glađu“, istakao je Obradović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare