Printscreen video RTS

Nekoliko desetina članova i pristalica Dveri, predvođeni predsednikom tog pokreta Boškom Obradovićem, učestvovali su večeras u Čačku u protestnoj vožnji automobilima i na biciklama, iskazujući otpor aktuelnoj vlasti.

Učesnici protesta vozili su centralnim gradskim ulicama u Čačku sa uključenim sirenama, dok su oni na biciklima, među kojima je bio i Obradović, duvali u pištaljke i trube.

Obradović je istakao da je protestna vožnja pobuna protiv aktuelne vlasti i predstojećih izbora koje je ocenio kao „nenormalne“ i „protivustavne“, navodeći da njihovo održavanje nije bezbedno „ni iz zdravstvenih, ni iz demokratskih razloga“.

„Ovo je početak velikog narodnog protesta jer mislim da većina građana smatra da izbori moraju biti odloženi, da nije normalno da budu održani u vreme pandemije, da nema ni demokratskih uslova za to, da nije normalno da se u Skupštini menjaju izborni zakoni usred izbornog procesa“, rekao je Obradović.

Na novinarsko pitanje da li Dveri ostaju pri ranijem stavu da bojkotuju predstojeće izbore, Obradović je rekao da će sutra zajedno sa republičkim poslanicima Dveri na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije izneti stav u vezi sa bojkotom izbora.

Upitan da li će protesti Dveri postati redovni, Obradović je rekao da je on započeo ličnu pobunu protiv vlasti i da će je nastaviti i sam i zajedno sa kolegama iz Dveri.

Obradović je pozvao i druge opozicionare da pronađu svoje načine pobune koji mogu biti individulalni ili zajednički.

„Potpuno sam otvoren za dogovore sa drugim kolegama iz opozicije da konsenzusom dođemo do zajedničkog modela kako da dalje nastavimo protest koji su pre 15 dana počeli građani sa svojih prozora. Misilm da u tome treba da budemo jedinstveni i da je zajednička pobuna rešenje koje vodi ka odlaganju izbora“, rekao je Obradović.

Obradović je rekao i da su Dveri večeras u više gradova Srbije organizovale protestne vožnje, i to u Ivanjici, Loznici, Leskovcu, Nišu, Staroj Pazovi.

Učesnici protestne vožnje u Čačku su se u 20.05 časova pridružili protestu građana koji su u akciji „Bukom protiv diktature“ sa prozora i terasa udarali u šerpe, duvali u pištaljke i trube, bacali petarde.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare