Boško Obradović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

"Dveri i Patriotski blok bili predvodnici ove referendumske kampanje i pobede, pa mislim da postoji prostor za saradnju sa svima koji su bili protiv promene Ustava", naveo je Boško Obradović, lider Dveri u pisanoj izjavi.

„Još pre više od pola godine u autorskom tekstu založio sam se za ujedinjenje patriotskih opozicionih političkih opcija u Srbiji. U međuvremenu je došlo do formiranja Patriotskog bloka na čelu sa Srpskim pokretom Dveri kao ostvarenjem te ideje. Za sada je tu osam političkih organizacija, ali to nije kraj okupljanja oko nacionalnih i porodičnih vrednosti, ekološkog patriotizma, kao i zaštite domaće privrede i poljoprivrede“, rekao je Obradović.

On je naveo da je u međuvremenu došlo do ujedinjenja više političkih opcija iz redova bivšeg režima u jednu kolonu, a „ujedinili su se i razni zeleno-levi kao još prozapadnija opcija od bivšeg režima“.

„Smatram da ima smisla da se ujedine i razne desne političke opcije, što bi značilo dodatno proširenje Patriotskog bloka. Zajedno smo svakako jači, a to je postalo posebno očigledno nakon pobede opcije NE na referendumu u najvećim gradovima Srbije. Upravo su Dveri i Patriotski blok bili predvodnici ove referendumske kampanje i pobede, pa mislim da postoji prostor za saradnju sa svima koji su bili protiv promene Ustava. Ono što je već dogovoreno jeste da ćemo sarađivati oko kontrole izbornog procesa i sprečavanja bilo kog vida izborne krađe kakva se desila na referendumu. A o nekom širem ujedinjenju i dodatnom proširenju Patriotskog bloka imamo još nekoliko dana do Sretenja za dogovor. Ono što je dragoceno jeste da za takvo nešto postoji podrška najistaknutijih srpskih intelektualaca na čelu sa Milošem Kovićem, Slobodanom Samardžićem i drugima koji su sabrani u Pokretu za odbranu Kosova i Metohije“, rekao je Obradović.

BONUS VIDEO Prvi duel predsedničkih kandidata – gosti Boško Obradović i Srđan Škoro

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare