Obradović: Očekujem potpisivanje sporazuma sa vlašću

Politika 02. avg. 202117:32
Podeli:
Boško Obradović Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC/

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas, posle sastanka članova Radne grupe za međustranački dijalog kojem je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da će za mesec dana biti poznato da li je vlast spremna da organizuje demokratske izbore ili će se "dijalog nastaviti na protestima".

„Čini se da vlast nije između sebe dogovorila šta će odgovoriti na naše opozicione zahteve i da im je potrebno još nekoliko nedelja konsultacija tako da očekujem da za mesec dana ovaj međustranački dijalog bude okončan i da bude potpisan sporazum između vlasti i opozicije o poboljšanju izbornih uslova“, rekao je Obradović.

On je ocenio da je „sada sve na vlastima“ i da oni treba da odgovore na opozicione zahteve.

„Što se tiče nas, mi smo dali maksimalno konstruktivni doprinos da izbori u Srbiji budu demokratski. Za mesec dana videćemo da li je vlast za to spremna ili vlast misli da može da organizuje još jedan nedemokratski izborni ciklus, a onda ćemo imati ozbiljan problem i onda će ovaj dijalog da se nastavi na ulici, na nekim protestima“, rekao je Obradović.

On je dodao da niko iz opozicije „ne može da dozvoli nove nedemokratske izbore“.

„Ja se nadam da će prevagnuti zdrav razum i da je vlast shvatila koliko je besmislen sadašnji parlament bez opozicije i koliko je opasno da imamo jedno nedemokratsko stanje i da je mnogo bolje za sve da imamo poštene i slobodne izbore i nadam se da će to biti epilog za mesec dana“, rekao je Obradović.

BONUS VIDEO Nova.rs u Jadru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar