Boško Obradović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da se ova stranka zalaže za ukrupnjavanje opozicije, ali da smatra da "nije realno" da bude jedna jedinstvena opoziciona kolona na predstojećim izborima, jer postoje "dva ideološka pola".

„Jedan je ovaj naš, državotvoran, rodoljubiv, suverenistički, drugi je prozapadni. I onda kada tako postavimo stvari, birači mogu jasno da se opredele i da izađu na izbore i da glasaju za političku opciju koja im je bliža“, rekao je Obradović novinarima u Kragujevcu uoči početka tribine Srpskog patriotskog bloka na kojoj učestvuju i predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski, istoričar Miloš Ković i drugi.

On je dodao da je važno da svi zajedno pozovu birače da izađu u što većem broju da glasaju protiv vlasti.

Na pitanje da li dve opozicione kolone umanjuju šansu za pobedu na izborima, Obradović je odgovorio da je suprotno i da to povećava šansu za pobedu.

„Jer kad imate jednu jedinstvenu kolonu koja je neka vrsta ideolokog bućkuriša, određeni broj birača odlazi u apstinenciju i ne želi da glasa za jedinstvenu kolonu. A ovako, oni biraju tačno onu kolonu koja im je bliža i tako se sabira najveći broj glasova“, kazao je Obradović.

Dodao je da postoji otvorenost Dveri za sve vrste tehničkih dogovora sa drugom opozicionom kolonom.

Obradović je rekao i da je došlo do ujedinjenja patriota u Srbiji, da su ujedinjene državotvorne i patriotske opozicione stranke u zajednički Srpski patriotski blok.

„Ovo naše veliko nacionalno okupljanje smo rešili da započnemo upravo iz nekadašnje srpske prestonice Kragujevca i to je jedna veoma važna poruka koliko je za nas važna Šumadija i da ovde postoji veliki potencijal za našu politiku i za naš nacionalni program“, rekao je Obradović.

Obradović je istakao je da je ovo „veliki trenutak za srpsku političku scenu“.

BONUS VIDEO – Vladimir Orlić o izborima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare