Boško Obradović Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da "nije jasna tema sastanka" i o čemu predsednik Srbije Aleksandar Vučić pregovara danas u Briselu, kao i da se nada da "naša vlast nije spremna da dozvoli stolicu lažne države Кosovo u UN pod pritiscima iz inostranstva".

„Da li se razgovara o nestalim osobama ili o konačnom statusu Кosova i Metohije? Ako je ovo drugo u pitanju nije jasno kada je i ko ovlastio predsednika Srpske napredne stranke (Aleksandra Vučića) da o tome pregovara niti je javnosti poznata pregovaračka platforma državnog vrha Srbije“, naveo je Obradović u pisanoj izjavi.

Obradović je ukazao da bi „najveća i najopasnija prevara“ bila ako bi se „dozvolila stolica lažne države Кosovo u UN, a da sa druge strane bude ostavljeno našim vlastima da ne moraju zvanično da priznaju lažnu državu“.

„Кljučno pitanje glasi da li je aktuelna vlast nešto obećala i nešto dužna zapadnim centrima moći koji su ih doveli na vlast 2012. godine ili je spremna da štiti naš nacionalni i državni suverenitet bez obzira na sve pritiske i na sve do sada pogrešno povučene poteze tipa antiustavnog Briselskog i Vašingtonskog sporazuma“, naveo je Obradović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare