Boško Obradović

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je danas da u situaciji, u kakvoj je Srbija, ni bojkot, niti izlazak na izbore nisu rešenje, već isključivo pobuna i aktivna borba protiv vlasti.

Pasivnim bojkotom ne možemo da uradimo ništa i nama treba aktivna borba protiv ove vlasti. Niti je rešenje bojkot, niti je rešenje izlazak na ovakve izbore.

Moramo novim metodama, načinima, svi kao jedan da se suprotstavimo ovoj vlasti. Moj slogan bi bio – ni bojkot, ni izbori, nego pobuna, rekao je Obradović za N1.

Govoreći o današnjim događajima ispred Skupštine Srbije, Obradović je ocenio da se radi o „klasičnom činu antifašizma“.

Kada je reč o Marjanu Rističeviću koji je napadnut i pocepan mu je sako, Obradović tvrdi da je to narodni poslanik koji je namerno ostavljen u Skupštini da bi vređao i ponižavao predstavnike opozicije.

Ovo nisu incidenti. Mislim da tu grešite u novinarskim izveštajima, nije incident kada branite Ustav od ustavorušitelja. Nama su pocepani životi, institucije, budućnost ove države, da li će neko za to da odgovara, upitao je Obradović.

Nas čeka vrhunac diktature ako se tome ne suprostavimo. Ja danas nisam pozvao građane da budu sa mnom, ovo je bio lični čin pobune nas nekoliko iz Dveri, ja pozivam građane na nešto drugo, subotnji protest od 19 časova, da svako izađe svojim vozilom, rekao je Obradović.

On je ocenio i da je osnovno načelo koga treba da se drži opozicija da „ostanu jedinstveni“. Ili da jedinstveno izađemo svi zajedno na izbore, ili ne. Ja se ne ograđujem ni od koga, poštujem svačiju opozicionu borbu, moj predlog je bio – ili svi zajedno jedno ili drugo, ponovio je Obradović.

Srpski pokret Dveri objavio je na svom tviter nalogu da su članovi te stranke uhapšeni nakon incidenta u skupštini, kao i da su privedeni u PS Vračar. Tim povodom, Boško Obradović i poslanici Dveri bili su ispred policijske stanice Vračar.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar