Podeli
Boško Obradović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

 Srpski pokret Dveri saopštio je da se predsedniku tog pokreta Bošku Obradoviću sudi u Prekršajnom sudu u Beogradu zbog organizacije protesta ispred Skupštine Srbije u Beogradu 8. maja.

“Obradoviću se stavlja na teret i da je organizovao neprijavljeni skup ispred Narodne skupštine 8. maja, iako je to bio spontani protest tri narodna poslanika Dveri, za koji po Zakonu o javnom okupljanju ne postoji obaveza prijavljivanja”, navode danas Dveri u saopštenju.

Obradović je u pisanoj izjavi za medije ocenio da taj sudski postupak protiv njega govori da vladajući režim u Srpskom pokretu Dveri “vidi posebno interesantnog političkog protivnika”.

“Ovakvim sudskim progonom samo me još više motivišu za dalji politički rad i borbu za smenu aktuelne vlasti. Ničija nije do zore gorela, pa neće ni vladavina Srpske napredne stranke. Mogu da nas progone i kažnjavaju, ali ne mogu pobeći od odgovornosti i lustracije za sav kriminal, korupciju i bezakonje u vrhu sadašnje vlasti”, naveo je Obradović.

Dveri su saopštile da je to treće po redu suđenje Obradoviću. Paralelno traju još dva suđenja – za organizaciju protestne šetnje na opozicionom mitingu 13. aprila prošle godine, kao i za promenu maršrute protestne šetnje na protestu 4. maja prošle godine, koja je završila organizacijom Slobodne zone ispred Predsedništva Srbije.

Komentari

Vaš komentar