Vladimir Obradović i Dobrica Veselinović Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Predstavnici opozicije u Privremenom organu grada Beograda Vladimir Obradović i Dobrica Veselinović podneli su zahtev za smenu v.d. sekretarke za obrazovanje i dečju zaštitu Aleksandre Čamagić koja se, kako su naveli, sumnjiči da se bogatila na račun bezbednosti dece.

„To što je još jedan Šapićev saradnik osumnjičen za proneveru pet miliona evra nije iznenađenje jer ova gradska vlast počiva na korupciji što dokazuju i snimci razgovora Šapićevog šefa kabineta. Ali to što u gradu u kome je dete ubilo drugu decu u školi, v.d. gradska sekretarka koja treba da brine o bezbednosti i obrazovanju dece, zloupotrebljavala projekte koji su trebali da smanje vršnjačko nasilje koje je u neverovatnom porastu, je lice režima koji grad doživljava kao plen, a ljude i decu kao broj“, naveo je Obradović u pisanoj izjavi.

Obradović, koji je i kandidat koalicije „Srbije protiv nasilja“ za gradonačelnika na predstojećim loklanim izborima, je dodao i da je „svakom dobronamernom čoveku jasno da ovakva gradska vlast nema podršku građana“.

„Ali mi nemamo vremena da čekamo 17. decembar kada ćemo je smeniti i zato smo, kao predstavnici opozicije u privremenom organu grada Beograda Dobrica Veselinović i ja podneli zahtev za (njenu) smenu“, isakao je Obradović.

Najavio je i da će zahtevati da se doskorašnji gradonačelnik i predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić izjasni o ovom predlogu i kaže javnosti „ko je predložio gospođu Čamagić i ko treba da snosi političku odgovornost, ne samo za još jednu proneveru, već i za vršnjačko nasilje u kome je samo u poslednjih deset dana u jednom detetu slomljen nos, a drugo je izbodeno nožem“.

Podsetimo, nedavno objavljeno istraživanje BIRN-a pokazalo je da je mreža fantomskih organizacija lažirala izveštaje i izvlačila milione iz budžeta na javnim konkursima namenjene mladima, porodicama i ženama. U finansiranju ove grupe je, kako piše BIRN, godinama učestvovala bliska saradnica Aleksandra Šapića Aleksandra Čamagić.

BONUS VIDEO: Kompilacija blamova Aleksandra Šapića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar