Foto: Video/Nova.rs

Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je prevara najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da neće potpisati zakon o istopolnim zajednicama i da ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić "ništa ne radi sama u Vučićevoj vladi".

„Kako Vučić može da odbija zakon koji je sam predložio, odnosno koji je predložila Vlada koju je on birao. On kontroliše vladajuću većinu u Skupštini i Vladi Srbije i ništa ne može da bude usvojeno bez njegove saglasnosti“, ocenio je on na konferenciji za novinare održane pod nazivom „Zašto 15. maja treba ponovo izaći na beogradske ulice“.

Obradović smatra da Srpska napredna stranka želi da „opere ruke“ od ideje o zakonu o istopolnim zajednicama i da za nju okrivi „kadar bivšeg režima – Gordanu Čomić“.

Kako on tvrdi, Vučić je najavom da neće potpisati taj zakon „skrenuo pažnju na jedan zakon da bi druga dva mogla lakše da prođu“.

Prema njegovim rečima, druga dva „opasnija zakona“ – zakon o rodnoj ravnopravnosti i zakon o dopunama i izmenama zakona o zabrani diskriminacije, naći će se u utorak na dnevnom redu skupštinskog zasedanja.

„Oba ta zakona su, kao i zakon o istopolnim zajednicama, antiustavni, antihrišćanski i antiporodični“, kazao je on.

Vlada Srbije treba sva tri zakona da povuče iz dalje procedure i raspiše referendum u kojem će građani moći da se izjasne da li žele da se ti zakoni donesu ili ne, dodao je on.

Šetnja koja će se održati u subotu je „apolitičan skup“ i treba da pokaže narodnim poslanicima da su građani koji se okupe, protiv takvih zakona.

Šetnja koju organizuje Srpski pokret Dveri pod sloganom „Za sve naše porodice“ održaće se na svetski dan porodice – 15. maja u 15 časova, ispred Narodne skupštine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare