Boško Obradović Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da taj pokret pozdravlja odluke stručnih komisija i nadležnog Ministarstva prosvete da se preispita sedam udžbenika iz biologije u kojima su pronađeni "sporni sadržaji LGBT propagande kojima tu ne sme biti mesta".

Obradović je u pisanoj izjavi naveo da nadležni treba da preispitaju i druge udžbenike na koje su ukazali, kao što su istorija za osmi razred osnovne škole i sociologija za četvrti razred srednje škole gde je, po oceni Dveri „ubačena LGBT ideologija bez ikakvog kritičkog osvrta i ponuđenog drugačijeg mišljenja“.

PROČITAJTE JOŠ

„Borba za prosvetu i medije bez LGBT propagande nije gotova već tek počinje. Možemo očekivati ogroman otpor u svim onim nasleđenim soroševskim strukturama u srpskom obrazovanju, kao i u intelektualnim i političkim krugovima koji podržavaju LGBT ideologiju“, rekao je Obradović.

On je dodao da su to oni isti intelektualni i politički krugovi „koji traže izbacivanje verske nastave iz škola“, i zalažu za priznanje „lažne države Кosovo, uvođenje sankcija Rusiji, članstvo Srbije u NATO ili priznanje izmišljenog genocida u Srebrenici“.

BONUS VIDEO Narodna, Dveri, Zavetnici, NDSS i POKS-a objavili proglas za okupljanje u odbrani Kosova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar