Nikola Jovanović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Izgradnja Pančevačkog mosta je trajala 16 meseci, ali će rekonstrukcija Zemunske gimnazije trajati duže, upozorava Centar za lokalnu samoupravu (CLS).

Ova rekonstrukcija, koju je predsednik Republike najavio još u oktobru 2018. godine, a radovi zvanično počeli u aprilu prošle godine – još uvek nije završena, navodi CLS.

„Neshvatljivo je da rekonstrukcija jednog obrazovnog objekta u Beogradu ulazi u 16-ti mesec, da je rok za završetak radova uveliko probijen, a da niko nije pozvan na odgovornost. Celu prethodnu školsku godinu oko 1300 zemunskih gimnazijalaca je bilo prinuđeno da idu na nastavu po osnovnim školama u Zemunu i na Novom Beogradu, što je potpuno neuslovno i zbog čega se više nastavnika i roditelja žalilo Centru za lokalnu samoupravu“, navode u toj organizaciji.

Kako dodaju, posle naknadno potpisana čak tri aneksa sa izvođačem radova, cena rekonstrukcije je narasla do skoro 400 miliona dinara, što je prema analizi CLS neprimereno visoko i neutemeljeno.

„Posebno sporno je to što je Zemunska gimnazija već rekonstruisana 2010. godine, i to za deset puta manju cifru od aktuelne (tada 39 miliona dinara)“, kažu u toj organizaciji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar