Vrata "Fizio centra" ispred kojih kojih je bivši narodni poslanik Čedomir Jovanović u subotu oko 16.50 časova prebio Žarka Ivkovića, noćas su bila obijana i policija je sada na licu mesta, rekao je pravni zastupnik "Fizio centra" Dejan Dubajić u jutarnjem programu "Probudi se" na TV NOVA S.

„Takođe želim da napomenem da su upravo ulaz na ta vrata i pokušaj zamena brava na tim vratima od strane Čedomira i lica koje je on poslao bili i povod za to prebijanje“, rekao je  Dubajić.

 

Vrata „Fizio centra“ Foto:Dejan Dubajić

Kako tvrdi – prebijanju Ivkovića od strane Jovanovića prethodila je situacija pokušaja zamena brava.

„Prethodno je Čedomir poslao svog dugogodišnjeg vozača Nebojšu Maslovarića zvanog Žule da pokuša da zameni brave na tim vratima čije je obijanje noćas pokušano. Reč je o onim metalnim žaluzinama sa duplim bravama. Na tim vratima neko noćas nije pokušao zamenu brava, nego je pokušao da uđe nasilno“, naveo je Dubajić, dodajući da su vrata verovatno jaka pa nasilni ulazak nije bio moguć.

Kako navodi, prethodni put je sa Maslovarićem došao bravar.

„Maslovarić je saopštio Ivkoviću da ga je Čedomir poslao da promeni brave. On odbija da promeni brave. Maslovarić obaveštava Čedomira. Čedomir Maslovariću odgovara – sad ću odmah da dođem. Čedomir se pojavljuje u crnom lendroveru, vadi reket iz kola i bez obraćanja, razgovara, prepirke, počinje da udara Ivkovića po glavi. Ovaj pokušava da se brani rukama, dobija brojne povrede ruku“, objašnjava Dejan Dubajić.

Dejan Dubajić Foto: Nova.rs

 

Ivković, priča dalje, počinje da beži.

„Čedomir ga juri i udara u trku. Sprečio ga čovek koji se tu našao, sasvim slučajno je to aktivni policajac, koji nije bilo na dužnosti“, navodi pravni zastupnik „Fizio centra“.

Dubajić objašnjava da Čedomirova supruga poseduje firmu „Food and fizio“ koja je ranije radila na toj istoj adresi.

„Njegova supruga Jelena Jovanović kontroliše firmu koja je ranije bila na toj adresi. I dalje je registrovana na toj adresi. Međutim, zakup tog prostora je toj firmi istekao u maju 2019. godine. Postojala je poslovna saradnja između dve firme i rezultat te saradnje su milionski dugovi Food and fizio prema Fizio centru. To je ekonomska pozadina“, navodi Dejan Dubajić.

On navodi da se trenutno bavi utvrđivanjem ekonomske štete koja je „Fizio centru“ učinjena od strane firme „Food and fizio“ koja je, kako tvrdi – u blokadi.

„Ta firma duguje i nama i mnogim drugim firmama. Nije u vlasništvu Jelene Jovanović, već nevladine organizacije iza koje se ne može utvrditi ko stoji“, navodi Dejan Dubajić.

Tužilaštvo još nije pokrenulo postupak, a premanja njegovim rečima – čeka na izjašnjenje zdravstvenih vlasti – da li je za Jovanovića postojala obaveza samoizolacije posle preležanog kovida.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare