Foto: Twitter/Borko Stefanović

Stranka slobode i pravde poslala je večeras izjavu Zorana Radmilovića koji je proveo 30 dana u pritvoru zbog sumnje da je pisao grafite na kući funkcionera SSP Dejana Bulatovića, koji tvrdi da su mu za to vreme nudili ogromnu svotu novca da lažno posvedoči kako je to radio po nalogu Bulatovića i Dragana Đilasa.

Radmilović u pisanoj izjavi navodi da je 15 dana bio smešten u samici, bez ikakvog kontakta sa spoljnim svetom, a ostatak vremena je proveo u ćeliji sa još tri lica.

Posle hapšenja nisu mi pročitana moja prava, niti mi je dozvoljen telefonski poziv, što mi je kao licu lišenom slobode Ustavom zagarantovan. Samim tim, lišen sam i prava da kontaktiram sa advokatom po mom ličnom izboru, već mi je dodeljen branilac po službenoj dužnosti, istakao je Radmilović.

Za vreme boravka u policijskoj stanici, ali i tokom čitavog pritvora, dolazili su razni ljudi koje ne poznajem i nudili su mi ogromnu svotu novca da lažno posvedočim da sam ispisao grafite po nalogu Bulatovića i Đilasa, naveo je Radmilović.

Pošto sam svaki put to decidno odbijao, dok sam bio u policijskoj stanici jedan policajac u uniformi mi je lisicama vezao ruke za radijator i ošamario me, a kako ni na koji način nisu uspeli da me povežu sa tim gnuslim delom, iako su saslušali čak 12 svedoka, pušten sam na slobodu, naveo je on.

Moj pritvor smatram odmazdom aktuelnog režima jer se u okviru najjače opozicione stranke u Srbiji borim za smenu ove nakaradne vlasti, koja svojim bahaćenjem i nepoštovanjem zakona svaki dan vuče Srbiju u propast, poručio je Radmilović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare