Konstantin Samofalov Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nova stranka saopštila je danas da zahteva hitnu smenu direktora javnog servisa i odgovornih urednika programa emitovanog povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom, kao i zvanično izvinjenje javnog servisa svim građanima Srbije zbog toga što je Radio-televizija Srbije tokom tog programa emitovala čak šest ljotićevskih koračnica.

U Novoj stranci ocenjuju da je neobjašnjivom uređivačkom politikom Radio-televizije Srbije (RTS), dan koji bi trebalo da služi kao primer prošlim i budućim generacijama da neguju i čuvaju antifašističko nasleđe, pretvoren u bedan pokušaj revizije istorije i direktnu uvredu za sve žrtve ratnih strahota.

Smatraju da je, bez obzira na to da li je u pitanju neznanje ili svesna namera čelnih ljudi javnog servisa, očito na delu svojevrsna mantra koja se ponavlja godinama, čiji je cilj korenita izmena istorijskih činjenica i vrednosti koje smo svi iz njih morali da naučimo i primenjujemo.

„Sa druge strane, pesme koje slave sluge fašista i narodnih izdajnika, gazeći po narodnim herojima koji su živote dali boreći se protiv okupatora, svedoče o potpunom posrnuću RTS, o čijem neprofesionalnom radu na svim programskim nivoima Nova stranka upozorava godinama unazad“, ističe se u saopštenju.

Ovakvi propusti, ukoliko su oni u pitanju, ili još gore – svesni potezi, nikako ne doprinose dubokom naklonu borcima za slobodu, kao ni pravilnom usmerenju budućih generacija na put poštovanja antifašističkih vrednosti, zaključuju u Novoj stranci.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar