Foto: Promo

Gradski odbor Narodne stranke Niš zatražio je danas hitnu isplatu zaostalih zarada niškim sportistima i povećanje sredstava za sport i omladinu u gradskom budžetu, koji je lokalna vlast u Nišu smanjila za 50 odsto.

„Sport je u Nišu paralisan, jer svim sportistima i sportskim radnicima plate nisu isplaćene već tri meseca“, rekao je član Odbora za sport niškog odbora Narodne stranke i profesor sporta i fizičke kulture Milan Milenković.

Milenković je istakao da tri poslednje plate nisu dobile ni rukometašice koje su Nišlije mogle da gledaju na RTS-u u finalu nacionalnog takmičenja.

„Gradski funkcioneri su ih ispratili na ovaj turnir uz reči podrške i slikanje, ali nisu našli model da im isplate tri zaostale plate“, rekao je Milenković.

Milenković je dodao da se povećanjem budžeta za omladinu i sport stiču preduslovi za razvoj svih grana sporta, a posebno rekreativnog sporta svih kategorija stanovništva.

„Klubovima koji rade sa decom predškolskog uzrasta trebalo bi omogućiti dodatne subvencije, kako bi najmlađi mogli da se bave sportom bez plaćanja članarine. Sport ne sme biti privilegija bogate manjine, već stimulativni deo odrastanja svakog našeg deteta“, naveo je Milenković.

Milenković je istakao da se nezainteresovanost gradske uprave za sport „najbolje ogleda u činjenici“ da je grad već dva meseca bez većnika za omladinu i sport a da formiranje komisije za sport nije ni na vidiku.

„Ovako neodgovorni potezi sigurno neće motivisati mlade da ostanu u našem gradu. Niš je univerzitetski, administrativni i trgovinski centar juga Srbije, kao takav ima ogroman potencijal ali i imperativ za razvoj sporta kroz sve njegove aspekte. Narodna stranka mlade vidi kao generator razvoja našeg društva i podseća da ulaganje u sport nije trošak već neophodna investicija“, zaključio je Milenković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar