Borivoje Borović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Beogradski odbor Narodne stranke upozorio je danas da će gradske vlasti i ove godine izdvojiti "više desetina miliona dinara" za kako su naveli, "potpuno nepotrebnu" nabavku novogodišnje rasvete.

Predsednik tog odbora Borislav Borović naveo je da će rasveta biti nabavljena putem tendera kog je raspisalo JKP „Javno osvetljenje“.

„Beograd je verovatno prvi grad u svetu po broju ukrasa po glavi stanovnika, ali će ‘Javno osvetljenje’, uprkos tome što je godinama unazad kupovalo skupu rasvetu na sumnjivim i netransparentnim tenderima, i ove godine zavući ruku u džep Beograđana i nabaviti nekoliko hiljada takozvanih lančanica i svetlećih zavesa“, rekao je Borović, a prenela Narodna stranka.

Ocenio je da tom nabavkom gradska vlast, predvođena zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, „nastavlja iživljavanje novcem građana“.

„Što više novca zahvataju od građana, to ga bahatije i bezobraznije troše. Gradska vlast se ovakvim bacanjem novca smeje u lice Beograđanima, ubeđena da nikada neće biti obavljena temeljna provera svih javnih nabavki. Uskoro će se uveriti koliko je ta procena bila pogrešna, jer će sigurno odgovarati za pljačku i korupciju koje su godinama sprovodili“, naveo je Borović.

BONUS VIDEO Merkel u Beogradu, poruke i nasleđe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar