Nastasja Baković Foto: Danas/Privatna arhiva

Nastasja Baković (Novo lice Srbije) ispred koalicije "Srbija protiv nasilja", koja je i najmlađa poslanica, potvrdila je da će prisustvovati konstitutivnoj sednici Skupštine koja je zakazana za sutra.

„Predsedništvo Novog lica Srbije donelo je odluku da prisustvujemo konstitutivnoj sednici skupštine. Na taj način usaglasili smo stav u okviru koalicije Srbija protiv nasilja koja je nešto ranije donela istu odluku. Da li ću ja kao predstavnik liste učestvovati na konstitutivnom delu sednice predstavlja deo strategije cele koalicije“, navela je Baković.

Dodala je da je teško sedeti za istim stolom sa ljudima koji opljačkali sve u ovoj zemlji, a poslednje i izbornu volju građana.

„Izbori u Srbiji su brutalno pokradeni i niz je dokaza za to. Mi kao opozicija potrudićemo se da do svih građana, ali i međunarodne zajednice dopre istina o razmerama krađe i to ćemo jasno reći na sednici. Čast, ali i odgovornost mi je što ću biti najmlađi poslanik u aktuelnom sazivu i ostaje gorak ukus što nemamo razvijenu demokratiju i da naspram sebe imamo političke protivnike a ne uzurpatore vlasti. Svedok sam da se moja generacija ‘evakuiše’ iz svoje zemlje jer ovaj režim ne pruža priliku mladim ljudima već im šalje poruku da su nepotrebni ako neće da budu partijski poslušnici“, navela je poslanica koalicije Srbija protiv nasilja.

PROČITAJTE JOŠ

Baković kaže i da sanja Srbiju u kojoj će se ceniti posvećenost i stav i veruje da će se za takvu zemlju izboriti.

„Srbija zaslužuje bolje jer ovo je zemlja svih nas a ne privatizovana naprednjačka igračka“, zaključila je ona.

Pokret Novo lice Srbije i Reformistička stranka postali su jedinstvena stranka  pod imenom Novo lice Srbije. Predsednik je narodni poslanik Miloš Parandilović.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar