Foto: NOVA S

Napadač na novinara našeg portala Nova.rs Vojislava Milovančevića, koji mu je na protestu razbio glavu, osuđen je na godinu dana kućnog pritvora. O tome kako je na sve reagovala policija i tužilaštvo, da li je kazna za napadača adekvatna i zašto kazne nisu za sve iste, govorio je Milovančević gostujući u emisiji "Među nama".

Na pitanje kako se trenutno oseća, Milovančević je rekao da je sada bolje i nada se kako će sledeće nedelje dobiti „zeleno svetlo“ od lekara da počne da radi.

„I dalje mi je sve to nerealno, neočekivano, šokiran sam. Nisam očekivao da ću tako proći. Žao mi je što se to desilo, ja sam samo radio svoj posao“, rekao je naš novinar.

Istakao je da to što mu se desilo i što je kasnije usledilo nije ga nateralo da revidiram svoj rad.

„I dalje ću da radim na isti način jer smatram da je to jedini pravi odgovor na ovo što mi se dogodilo – da i dalje služim profesiji i istini, onako kako se zahteva i na našem portalu i na televiziji“, istakao je on.

Na pitanje da li ga je iznenadila brza reakcija policije i kazna za napadača.

„Reakcija policije nakon što je stiglo saopštenje jeste bila brza, ali pre toga nije postojala. Kolege sa mog portala su i direktono direktoru policije Vladimiru Rebiću dve nedelje postavljali pitanje šta se dešava sa napadačima na mene“, objašnjava Milovančevića.

Kako kaže, dan nakon što je stiglo saopštenje pozvan je u policiju da da izjavu, nakon čega je odmah došlo i do reakcije tužilaštva.

„Što se tiče policije, mislim da su oni korektno reagovali, ali mislim da je izostala komunikacija sa tužilaštvom“, objašnjava on i dodaje:

„Ja sam dva puta samoinicijativno pozvao tužilaštvo da bi me prebacivali sa jednog mesta na drugo“, kaže naš novinar i napominje da se on sa svojim napadačem nikada nije suočio, čak mu ne zna ni pravo ime i prezime, već samo inicijale.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar