Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Povodom pisanja lista Nova da je Agencija za sprečavanje korupcije donela rešenje da je Novica Tončev dok je bio funkcioner u opštini Surdulaica, bio u sukobu interesa jer je fudbalskom klubu Radnik koji zastupa njegov sin, uplatio više od 130 miliona dinara, naveo da to nije tačno. U saopštenju koje je uputio redakciji Nova naveo je da je uputio žalbu na rešenje Agencije.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„FК Radnik nije privatan klub u vlasništvu mog sina, već Udruženje građana opštine Surdulica. Ukupan iznos sredstava koje je opština Surdulica isplaćivala svih prethodnih godina kao vid podrške sportskim klubovima sa teritorije svoje opštine, samim tim i u periodu kada sam bio odbornik i predsednik Skupštine opštine, dodeljivana su prema važećim zakonskim aktima.

Opština Surdulica preusmerava sredstva za sve sportske aktivnosti na osnovu Pravilnika o odobravanju i finansiranju programa kojima se zadovoljavaju potrebe građana u oblasti sporta i na osnovu Zakona o sportu. Sportska udruženja iskazuju svoje potrebe kroz plan aktivnosti i finansijski plan i podnose prijave za programe na osnovu kalendara za podnošenje iz Pravilnika.

Кomisija za sport na osnovu Pravilnika i tabele vrednovanja daje predlog Opštinskom veću,a veće donosi konačnu odluku o raspodeli finansijskih sredstava sportskim udruženjima, uz napomenu da nijedno udruženje ne može da dobije više od 20 odsto od ukupnih sredstava opredeljenih za sport. Nisam bio član komsije, a ni opštinskog veća u tom trenutku.

Na osnovu odluke Opštinskog veća sa FК Radnik je zaključen Ugovor o finansiranju Godišnjeg programa, i to za 2018. godinu na 32 miliona dinara, na isti iznos za 2019. i na 31 milion dinara za 2020. godinu. Inače, FК Radnik ostvaruje prihode na osnovu prodaje igrača, donacija sredstava solidarnosti, prihoda od TV prava, prodaje karata a dotacija Opštine u toj godini je predstavljala 15 odsto od ukupnih prihoda kluba.

U vezi sa odlukom Agencije za sprečavanje korupcije da sam u konkretnom slučaju bio u sukobu interesa, uputio sam žalbu Upravnom sudu budući da nije bilo nikakvog sukoba interesa s obzirom da nisam bio član organa koja su donosila pomenute odluke“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare