Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Iako se u Novom Sadu svakog dana beleži veliki broj novozaraženih koronavirusom, gradska administracija i vlast nastavljaju da rade. Tako je za petak, 27. novembar, zakazana sednica Skupštine grada, na kojoj će se pretežno razmatrati izveštaji o budžetu i radu javnih preduzeća u prvih devet meseci ove godine.

Izveštaji koji idu pred odbornike pokazuju da se budžet redovno puni i da nema većih problema, te da je sve na oko 70 odsto realizacije za dve trećine godine. To je i očekivano znajući da je nedavno bio i rebalans gradske kase, kada je gradska vlast preraspodelila sredstva, neke poslove obrisala, a neke dodala u budžetske stavke.

Kod većine javnih preduzeća beleže se manji prihodi, što je posledica vanrednog stanja i epidemije, a najkritičnija situacija je sa Gradskim saobraćajnim preduzećem.

Osim toga što će se razmatrati ovi izveštaji, odbornici bi usred novog talasa Covid-19 trebalo da donesu odluke o izradi sedam urbanističkih planova, konstatuju ostavku odbornika SNS-a Daneta Baste koji je sada član Pokrajinske vlade, kao i da donesu niz manjih odluka o tehničko-pravnim izmenama postojećih odluka o taksi prevozu i dodeli gradskih socijalnih stanova.

Na dnevnom redu je i usvajanje izveštaja o zdravstvenom stanju u gradu za prošlu godinu, izbor Štaba za vanredne situacije Novog Sada, raspisivanje konkursa za direktora Spensa i nekoliko kadrovskih izmena po gradskim ustanovama, uglavnom imenovanja članova odbora iz redova zaposlenih.

Sednica lokalnog parlamenta će se održati u Skupštini Vojvodine, gde se sednice održavaju od izbijanja epidemije, zbog boljih uslova za poštovanje epidemioloških mera.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar