Foto: Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Protest "Srbija protiv nasilja" održaće se i večeras ispred skupštine Srbije, a kolona građana će se kretati takozvanom "medijskom rutom" do zgrade RTS.

Tema ovonedeljnog protesta je šest meseci od tragedije u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, a očekuje se da na protestu bude objavljen plan za naredni period, odnosno kako će se i šta dešavati dok traje predizborna kampanja.

Predstavnik stranke Zeleno-levi front Radomir Lazović izjavio je juče za agenciju Beta da zbog predizborne kampanje za decembraske izbore važe drugačija pravila kada stranke nešto organizuju.

Foto:M.K./ATAImages

„Protesta će biti u 18.00 na platou ispred skupštine, a najavićemo kako će se to dešavati tokom kampanje jer je to poseban period i važe drugačija pravila kada stranke nešto organizuju“, rekao je on posle potpisivanja predizbornog koalicionog sporazuma stranaka okupljenih oko liste „Srbija protiv nasilja“.

Parlamentarni i lokalni izbori raspisani su za 17. decembar, a partije koje su bile tehnički organizatori protesta nastupiće na zajedničkoj listi.

Pročitajte još

U Beogradu je posle dva masovna ubistva početkom maja u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i selima Dubona i Malo Orašje u mladenovačkoj i smederevskoj opštini, dosad održano 26. građanskih protesta „Srbija protiv nasilja“ koje je tehnički organizovala proevropska opozicija, a niz zahteva s tih protesta vlast nije ispunila.

BONUS VIDEO Protesti – deo predizborne kampanje ili ne?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar