Kolone automobila, turske zastave, baklje i vatrometi nad Novim Pazarom... Građani Novog Pazara vidno uzbuđeni zbog ubedljive pobede turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Pre dve nedelje građani Novog Pazara proslavili su na ulicama ovog grada pobedu Erdoganove AK partije na parlamentarnim izborima, a večeras u velikom broju izašli su na ulice kako bi proslavili pobedu Erdogana u drugom krugu predsedničkih izbora u Turskoj.

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Neki od njih kažu da je Erdoganova pobeda zapravo pobeda svih muslimana u svetu, jer bez jake Turske na čelu sa Erdoganom nema jakih muslimana u svetu.

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Samir kaže za Nova.rs da je Erdogan predsednik svih muslimana sveta, a ne samo Turske.

PROČITAJTE JOŠ:

„On nije predsednik Turske, on je predsednik svih muslimana na svetu. Kad god je teško Erdogan pomaže muslimane, bilo da su na Bliskom istoku, bilo na Balkanu. On uvek misli na sve muslimane i mi ga zato volimo i ovo je svečanost za sve nas“, rekao je Samir.

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Građani Novog Pazara slave na ulicama i pitanje je do kada će slavlje trajati obzirom da su građani ovog grada koji vole Erdogana i AK partiju čekali ovaj izborni dan skoro celu nedelju.

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Ceo grad je okićen Erdoganovom fotografijama koje su štampane na velikim panoima.

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

BONUS VIDEO: Erdogan glasao u Istanbulu, Kiličdaroglu u Ankari

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare