Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

U Novom Pazaru je održana danas sednica Skupštine grada na kojoj su donesene mnogobrojne odluke, a nakon skoro devet sati aktivnog zasedanja i opstrukcije opozicionih odborničkih grupa, formirano je Gradsko veće koje čini šest članova liste Rasima Lajića "Evropski Novi Pazar i tri člana liste "Za našu decu - Aleksandar Vučić". Za gradonačelnika je ponovo izabran Nihad Biševac kao nosilac liste Ljajićevog SDP.

Sednicu su obeležila mnogobrojna trvenja odbornika.

Tako je Emir Ašćerić ispred odborničke grupe SDA Sandžaka tražio od skupštine grada da donese odluku o osnivanju tela koje će utvrditi odgovornost i nadležnih organa za veliku smrtnosti od posledica koronavirusa. Za predlog je glasala i lista Stranke Pravde i Pomirenja Muamera Zukorlića, a vladajuća SDP Rasima Ljajića i njihov koaliconi partner Srpska Napredna Stranka nisu podržali predlog osnivanje komisije, koja bi bila sastavljena od predstavnika svih odborničkih grupa, nezavisnih predstavnika civilnog društva, medija i lekara, a sa zadatkom da u roku od 30 dana utvrdi činjenice vezane za zdravstvenu situaciju u Novom Pazaru i podnese zvanične izveštaje skupštini i građanima.

Odbornici Stranke Pravde i Pomirenja  Muamera Zukorlića su predložili veliki broj tačaka dnevnog reda koje su se odnosile na utvrđivanje odgovornosti Kriznog štaba Novog Pazara kao i novog – starog gradonačelnika Nihada Biševca za povećan broj zaraženih i preminulih od posledica koronavirusa u ovom gradu, ali su za ove predloge glasali samo odbornici ove odborničke grupe i Ugljaninove SDA Sandžaka.

„Ukrali ste 600 odela od donacija, samo to, a da ne gorovimo o drugim donacijama“, optužio je odbornik Zukorlićeve stranke Admir Muratović kolegama iz SDP i SNS.

„O temi kovid, nećete moći da me ućutite. Kad vi ne poštujete mrtve ljude, 300 mrtvih, neću ni ja da poštujem vaše poslovnike u ovoj skupštini, rekao je Muratović i nakon toga se obratio odborniku Ljajićeve SDP-a i direktoru Opšte bolnice Novi Pazar Mehu Mahmutoviću rečima:

„Sa ovog mesta poručujem građanima Novog Pazara da nisu svi političari isti, da su nekima od nas važniji životi naših sugrađana od stranka, da nismo svi kao Meho
Mahmutović, ali garantujem sa ovog mesta, Meho Mahmutoviću bićeš smenjen“, zaključio je Muratović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar