Zoran Đorđević Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, poznat kao jedan od šampiona među političarima kad je reč o gafovima, u svojoj najnovijoj objavi na Fejsbuku naveo je da je posetio opštinu Alibunar, napisavši naziv tog mesta odvojeno - "Ali Bunar".

Foto: Skrinšot Fejsbuk

Uvidevši problem, ministrov tim ili sam Đorđević, ispravio je pomenutu grešku na objavi.

Nesnalažljivost, kako bi se blago moglo opisasti Đorđevićevo ponašanje u javnosti, nešto je što čemu često imamo prilike da svedočima već godinama.

Jednom prilikom, kad je objašnjavao svoje obrazovanje, Đorđević je sebe opisao kao „finansistu“.

Da je ministar sklon pravljenju gafova, koji su vremenom postali i deo njegovog političkog kreda, potvrđuje i nastup u parlamentu kad je govoreći o „katastrofalnom s*anju“, „pravio pandame“.

Het trik gafova Zorana Đorđevića, kompletira citranje „Pesme o ženi“, autora Jovana Dučića, poznatog po mizigoinim stavovima prema lepšem polu. Pomenutu pesmu, ministar je recitovao na Međunarodni dan žena 8. marta.

„Sve žene vole bogataše, jer je žena uvek sirota. Pametnih se boje… Ona uvek podlegne jačem, a ne lepšem i umnijem, ni boljem i milijem“, naveo je, između ostalog, Đorđević.

Mnogi su se tada pitali odakle ministru ideja da na taj način čestita ženama praznik posvećen njihovim pravima, a jedno od objašenjenja glasi da je ministar na Guglu jednostavno ukucao „pesma o ženi“, te da mu je pomenuto Dučićevo delo prvo naišlo u pretrazi.

Gde su tri, tu je i četvrti gaf. Govoreći o onima o kojima bi njegov resor trebalo da vodi posebnu brigu, Đorđević je ratne muke boraca opisao ističući da su neki od njih „ostali bez svojih genitalija“.

„Oni nisu primaoci socijalne pomoći. Ali, na neki način su ljudi koji su se borili za svoju zemlju i koji su, zbog posledica rata, ostali bez određenih genitalija“, govorio je ministar za rad, boračka i socijalna pitanja i bivši ministar odbrane.

Najnoviji primer, obilazak „Ali Bunara“, pokazuje da, pored verbalne, Đorđević ima problema i sa pisanom komunikacijom. Ipak, čini se da njegovo ministrovanje, uprkos svim „ispalama“, nijednog momenta nije dovedeno u pitanje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram