Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

Predsednik novosadskog odbora opozicione Narodne stranke Borislav Novaković optužio je gradonačelnika tog grada i potpredsednika Srpske napredne stranke (SNS) Miloša Vučevića da stoji iza incidenta demoliranja Gradske kuće, navodeći da je to razlog zbog kojeg počinioci do danas nisu pronađeni.

Povodom današnje godišnjice demoliranja gradske kuće, Vučević je rekao da je „tužan što niko do sada nije odgovarao za ovo bezumlje“ i dodao da su sankcije „izvan naše moći delovanja“.

Pročitajte još...

Novaković je u saopštenju za javnost naveo da, kao bivši gradonačelnik (2000-2004), može da posvedoči da je Trg slobode, potpuno pokriven sigurnosnim kamerama i da je „svaki pedalj“ Gradske kuće pod video nadzorom, što znači da su počinioci vandalizma snimljeni kamerama visoke rezolucije i preglednosti.

„Drugo, julski protesti protiv aktuelnog režima kao i svako masovno okupljanje nisu protekli bez prisustva operativaca BIA i policije. To praktično znači da je svaka sekunda ovih nereda uočena, fotografisana, snimljena i službeno dokumentovana. Zašto onda počinioci vandalizma nisu identifikovani i kažnjeni? Razlog je vrlo jednostavan: izgrednici nisu otkriveni, jer policija zna ko su oni. Kao što zna i političku pozadinu ovog vandalizma“, kazao je Novaković.

Dodao je da je taj „sramni igrokaz“ organizovao Vučević u dogovoru sa „okorelim kriminalcem“ Slobodanom Milutinovićem Snajperom.

„Dakle, Snajperova ‘ekipa’ je demolirala Gradsku kuću, po starom udbaškom receptu: ubaci provokatore na suparnički skup, a potom optuži svoje protivnike za incident. Nažalost, ovi i njima slični, od SNS-a iscenirani incidenti, nikada neće biti otkriveni, jer u Novom Sadu postoji kriminalna sprega vrhova BIA, policije i gradske vlasti“, ocenio je Novaković.

Demonstranti u Novom Sadu 8. jula prošle godine kamenjem su razbili stakla na Gradskoj kući, bacali su petarde, ubacili su molotovljev koktel, a prethodno su razbili ulazna vrata na zgradi Radio-televizije Vojvodine (RTV).

Oni su kamenicama gađali prostorije SNS-a, kada su razbili staklo.

Okupljeni građani su tada ispred Gradske kuće uzvikivali „Vučeviću, gde si“ i „Ima nas gomila“, kao i uvrede na račun predsednika Srbije i lidera SNS-a Aleksandra Vučića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar