Foto: N1

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da je policija mogla da "za 15 minuta uhapsi" Ivana Kontića, osumnjičenog za brutalno prebijanje mladića u Novom Sadu prošlog meseca, ali to nije učinila jer je on "deo sistema SNS-a za kupovinu glasova na izborima", te je izostanak brze reakcije policije dokaz "očite sprege kriminala i vlasti".

„Sve se dogodilo na prometnom mestu u Novom Sadu, događaj su snimile kamere i postoje svedoci. To znači da je policija posle 15 minuta znala ko je vinovnik. Kada, međutim, takva informacija dođe u policiju u Novom Sadu, prvo se proverava da li je vinovnik zaštićen i da li je u sistemu moći i hijerarhije SNS-a. Ako jeste, onda ga ne diraju“, rekao je Novaković Televiziji N1.

Novaković tvrdi da u Novom Sadu „ne postoji nijedan sitan niti krupan kriminalac koji nije uključen u sistem SNS-a za kupovinu glasova“, jer „nigde kao u Novom Sadu nije tako intenzivno i opsežno primenjen sistem kupovine glasova na izborima.

„Tu tvrdnju mogu da potpišem. Ne verujem gradonačelniku Novog Sad Milošu Vučeviću kada kaže da Kontić nema veze sa SNS-om“, rekao je Novaković, prenela je njegova Narodna stranka.

Novaković, bivši gradonačelnik Novog Sada, pozvao je načelnika novosadske policije Gorana Šušnjića da odmah podnese ostavku, jer „istrage ne bi ni bilo da se snimak prebijanja nije pojavio u javnosti gotovo 20 dana posle događaja“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare