Foto: N1

Bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković, pozvao je aktuelnog gradonačelnika Miloša Vučevića i organizatore festivala Egzit, da ozbiljno i odgovorno razmotre odluku o održavanju festivala ove godine. Podsetimo, ovogodišnji festival, umesto početkom jula, pomeren je u termin od 13. do 16. avgusta.

Novaković je rekao da je veliki poštovalac Egzita, ali i ukazuje da se“virus korona i bez Egzita vratio na velika vrata. Epidemiološka situacija se komplikuje i odnosi nove žrtve zbog neodgovornog postupanja vlasti“.

Novaković ističe da za četiri dana, koliko traje festival, uz realnu procenu da se svako veče na Petrovaradinskoj tvrđavi okuplja oko 40.000 posetilaca, predstavljaju ozbiljnu pretnju da se virus još intenzivnije i obuhvatnije vrati u Novi Sad i sva mesta iz kojih dolaze potencijalni posetioci. Novaković upozorava da ne postoji nikakva garancija da će mere prevencije i epidemiološke zaštite, koje preduzimaju ogranizatori, otkloniti opasnost od smrtonosnog širenja zaraze.

„Obraćam vam se i kao roditelj tri deteta, koji su redovni posetioci Egzita. Siguran sam da delim zebnju i strah svih roditelja, čija su deca odlučila da posete ovogodišnji Egzit. Novi Sad može i mora jedne godine biti bez Egzita, da bismo sačuvali živote i zdravlje. U protivnom rizikujemo da budemo Novi Kovid Sad“, zaključuje Novaković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare