Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

Oko 12 miliona dinara, koji su prvobitno bili namenjeni privredi za saniranje krize zbog kovida 19, Vlada Srbije je, umesto privrednicima, poklonila Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Prema odluci objavljenoj u Službenom glasniku, suma od 11.792.000 dinara iz budžeta je donirana Eparhiji bačkoj za radove na izgradnji manastira.

Kako navodi Radio 021 “iz tekuće budžetske rezerve, 11,7 miliona dinara prebacuje se Generalnom sekretarijatu Vlade na ime dotacije Eparhiji bačkoj, radi obezbeđivanja finansijske pomoći za završetak radova na izgradnji i opremanju manastirskog hrama Manastira vaskrsenja Hristovog u Kaću”.

Prebacivanje sredstava iz budžeta Srbije se vodi kao dotacija nevladinim organizacijama, a o njenoj realizaciji se brine Ministarstvo finansija.

Iz same odluke se vidi i da su sredstva u tekuću budžetsku rezervu došla tako što su prebačena iz dela budžeta predviđenog za Ministarstvo privrede za „prevenciju i ublažavanje posledica nastalih usled kovida – subvencije privatnim preduzećima“, navodi ovaj medij.

Na čelu ove eparhije nalazi se vladika Irinej Bulović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare