Foto: Nova stranka

Dok aktuelni naprednjački režim, na čelu sa večitim zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, koristi svaku priliku za napad na neistomišljenike, kojima navodno smeta što se "u Beogradu radi i gradi", stanje u realnosti je sasvim drugačije, saopštila je Nova stranka. Kako navode, dok se Vesić mesecima igrao slaganjem i preslaganjem kocaka na Trgu republike, po abnormalnoj ceni od 10 miliona evra, samo par stotina metara naviše jedan drugi trg u potpunosti je propao.

Gradski odbor Nove stranke Beograd upitao je „prestoničku vlast kako je to moguće da, pod najezdom majstora širom grada, Studentski trg, u samom centru, postaje ruglo u kojem svakoga dana osvane neka nova rupa, dok su i one ploče koje još stoje na svom mestu klimave i nebezbedne za prolaz“.

Foto: Nova stranka

„Nekadašnje mesto okupljanja studenata, što u pauzama predavanja, što uveče, ali i kultno mesto gde su u letnjim mesecima Beograđani uživali uz zvuke džeza, sada stoji u potpunom mraku, te je pravi poduhvat, ravan onom za ljubitelje ekstremnih sportova i adrenalina, uspeti se uz stepenice ili sići niz iste, dok vas usput očekuje niz brazda, koje nekako morate da zaobiđete, ali i davno dotrajalih ploča koje se pomeraju i čine svaki korak nesigurnim. Ako nekako i uspete da prođete Studentskim trgom, zasigurno će vas sačekati pitanje kako je moguće da najstroži centar grada i kultni beogradski Plato danas izgleda kao poprište nekog ozbiljnog okršaja“, saopštila je NOVA.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare