Foto: Promo

Odbornici opozicione Nove stranke nisu dobili poziv za današnju sednicu Skupštine opštine Stari grad, navodi se u saopštenju stranke i ocenjuje da je “na delu teška opstrukcija opozicionog rada na lokalu”.

Nakon što je na beogradskoj opštini Stari grad danas održana sednica Gradske opštine, na kojoj su izabrani članovi Opštinskog veća i predsednik opštine, postalo je jasno da je na delu teška opstrukcija opozicionog rada na lokalu, s obzirom da odbornici Nove stranke nisu čak ni dobili poziv za održavanje sednice, ističe se u saopštenju.

Iako je zvanična dužnost skupštinske službe, koju predvodi načelnik opštinske uprave Andrej Belingar, da sve odbornike blagovremeno obavesti o sazivanju sednice, uprava opštine Stari grad nije se čak ni povela primerom, recimo, Skupštine Srbije, gde je manir sazivanje sednica u poslednji čas i kasno dostavljanje materijala, kako bi se opozicija sprečila da se pripremi za rad.

Opštinska vlast ovoga puta otišla je korak dalje – opoziciju nije ni pozvala na sednicu. Sa već pomenutim Belingarom na čelu, jasno je sprečeno prisustvo odbornika Nove stranke sednici, koji bi zasigurno ukazali na sve nepravilnosti i marifetluke aktuelnog režima.

Nova stranka je upozorila građane ne samo Starog grada, već i celog Beograda i Srbije, da je na delu nastavak apsolutne suspenzije demokratije i bahato samovlašće koje napredno urušava državu više od osam godina.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare