Foto: Printscreen/Tv Pink

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da 13 godina od proglašenja nezavisnosti Kosova nisu rešeni problemi prouzrokovani kršenjem međunaronog prava i principa suverenosti.

„Dovolјno je vremena prošlo da politički predstavnici kosovskih Albanaca, ali i njihovi zapadni mentori, shvate da srpski narod – a samim tim ni njegovi izabrani predstavnici – nikada neće prihvatiti oružano i nasilno otceplјenje dela državne teritorije“, ocenio je Jovanović u pisanoj izjavi.

Naglasio je da je „krajnji čas“ da oni razumeju da na temelјima srpske države „nije moguće graditi drugu albansku državu“, kao i da Kosovo ne može da bude međunarodno priznata država bez saglasnosti Srbije.

„Može samo da još neko vreme traje kao mafijaški pseudo-državni provizorijum koji je domaćin bazi NATO u ovom delu Evrope“, dodao je on.

Istakao je da je u izmenjenim međunarodnim okolnostima jedino rešenje leži u dijalogu kojim će se, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i Ustavom Srbije, urediti sva pitanja suživota Srba i Albanaca.

„Sve ostalo bi bile opasne i puste želјe koje bi samo mogle proizvesti nemir i nestabilnost“, rekao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar