Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Protest "Srbija protiv nasilja" u Nišu će biti održaće se danas u 18 sati, a učesnici protesta okupiće se najpre ispred zgrade Skupštine Grada Niša, a nakon iznošenja zahteva, organizovaće protestnu šetnju Ulicom kralja Stefana Prvovenčanog do zgrade Osnovnog i Višeg suda. Kolona će se potom kretati dalje do Hrama svetog Luke, a onda će Ulicom 7. jula nastaviti do Gradske kuće i kabineta gradonačelnice Niša, Dragane Sotirovski, gde će skup biti završen.

Poslanica Stranke slobode i pravde Jelena Milošević kazala je da će na protestnom okupljanju biti izneti zahtevi, a oni se ne razllikuju od onih koji su već izrečeni na skupovima u Beogradu.

„Zatražićemo smenu članova Saveta regulatornog tela za elektronske medije (REM), ministra policije Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno informativne agencije Aleksandra Vulina. Tražimo i oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi, kao i ukidanje medija koji promovišu nasilje i mržnju“, istakla je Milošević.

Prema njenim rečima učesnicima skupa obratiće se maturant Luka Đorđević, profesorka Gordana Arsić iz Unije sindikata prosvetnih radnika i asistent Univerziteta u Nišu Vukašin Stanojević.

„Verujemo da će Niš biti grad slobode za sve južnjake. Mnogo ljudi iz Niša i okolnih mesta na jugu Srbije imalo je želju da bude na protestima u Beogradu, ali zbog para to sebi nisu mogli da priušte. Ovo je prilika da u Nišu pokažu da je jug zemlje protiv nasilja i za normalnu Srbiju“, naglasila je Milošević.

Ona je kazala da je Policijska uprava u Nišu obaveštena o protestu i protestnoj šetnji i organizatori skupa očekuju dobru saradnju sa policajcima na terenu.

„Pozivamo sve sindikate, prosvetne radnike, studente, đake, nevladine organizacije i sve Nišlije da svojim prisustvom, pošaljemo zajedničku poruku: „Nasilje u javnom prostoru mora da prestane“, izjavila je Miloševiš.

Protest „Srbija protiv nasilja“ u Nišu organizuju Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Moramo-Zajedno, Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.

BONUS VIDEO: Aleksić najavljuje novi oblik protesta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar