Nikola Jovanović i Aleksandar Šapić Foto: Antonio Ahel/M.A./ATAImages

"Imajući u vidu brojne nejasnoće i probleme generalno u vezi sa javnim prevozom, a posebno sa novim sistemom prodaje i naplate karata, postavljam javno gradonačelniku Šapiću sledeća pitanja, stoji u izjave Nikole Jovanovića, direktora Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnjeg gradskog odbornika.

Jovanović je u pisanoj izjavi upitao da li je tačno da nije bilo javne nabavke za ugradnju informacionih tabli na stajalištima gradskog prevoza, niti je bilo kakav ugovor dostupan javnosti.

Da li je vrednost tog posla čak tri milijarde dinara, dodao je direktor CLS-a.

Pročitajte još:

„Da li je to nastavak prakse gde su poslovi u vezi sa javnim prevozom državna tajna, poput nabavki terminala i izrade aplikacije, koje su prema izvorima CLS-a već koštali građane 1,6 milijardi dinara“, naveo je Jovanović.

Ukoliko je tačno da je za uvođenje novog sistema potrošeno 4,6 milijardi dinara i to bez tendera, a da je on doveo do 30 odsto manje prodatih karata i pada prihoda od 40 odsto, gradonačelnik Šapić je naneo nesagledivu štetu javnom prevozu u Beogradu, kao i budžetu grada, ocenjuje se u izjavi Nikole Jovanovića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar