Nikola Jovanović, Printscreen/Nova S
Nikola Jovanović, Printscreen/Nova S

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić uz uplatnice Infostana poslao je pismo građanima u kojem je naveo da će prestonica naredne godine imati najveći budžet u istoriji, nabrajajući i koje će projekte započeti. Nikola Jovanović iz Centra za lokalnu samoupravu navodi da "ovaj Vesićev pamflet sadrži lažne informacije".

„Prva je da je potpisano uz lažno predstavljanje – Vaš Goran Vesić Grad Beograd. Goran Vesić nije Grad Beograd, on je samo zamenik gradonačenika, šta se desilo sa gradonačelnikom“, upitao je Jovanović.

On navodi da Vesić tvrdi da je prošle godine usvojeno na hiljade predloga za promene u budžetu, a „utvrdili smo poređenjem nacrta, predloga i usvojenog teksta da nije usvojen ni jedan“.

„Poziva građane da pogledaju Nacrt budžeta na sajtu, a tamo su samo suvoparne tabele i članovi, nema nikakvog obrazloženja ni objašnjenja na osnovu kojeg bi građani mogli zaista da znaju šta i zašto piše u tabelama budžeta. U tekstu je navedeno da je iz gradskog budžeta renovirana Zemunska gimnazija a nije, ona je renovirana sredstvima iz Republičkog budžeta“, kaže Jovanović.

Foto: Grad Beograd

On navodi da su netačni navodi Vesića će metro biti građen iz budžeta grada Beograda.

„To nije tačno, taj pogrešno projektovani metro gradiće se iz republičkog budžeta. Ako zamenik gradonačelnika ne zna ni te osnovne podatke, ili zna pa namerno laže što je još gore, bolje bi bilo da on ne piše i ne potpisuje ovakva pisma nego da to prepusti nekome ko zna. Uostalom, to će se uskoro ionako promeniti“, ističe Jovanović.

BONUS VIDEO Protest na Makišu zbog izgradnje metroa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare