Nikola Jovanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/Antonio Ahel/ATAImages

Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović poručio je da je katastrofalno urađena rekonstrukcija Trga republike u Beogradu, te da vlast nikada nije želela da prizna grešku.

„Tokom izvođenja radova, projekat rekonstrukcije je izmenjen, jer je prvobitno bilo zamišljeno da se kompletan saobraćaj ukloni sa Trga, pa se od toga, hvala Bogu, odustalo“, naveo je Jovanović na društvenoj mreži Iks i dodao:

„Ali, umesto podloge od cement betona, postavljen je asfalt posut peskom, bez odgovarajuće drenaže, na koji su poređane granitne kocke“, istakao je on.

Nikola Jovanović Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Jovanović, koij je u vreme prve rekonstrukcije bio šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini grada Beograda naglasio je da je u pitanju katastrofalno rešenje, koje odgovorni „projektant nije hteo ni da potpiše“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Kao gradski odbornik sam govorio o tome, ali vlast nikad nije rekla istinu gradjanima, niti je htela da prizna grešku“, zaključio je Jovanović.

Podsetimo, devetog februara, kasno uveče ponovo se krenulo s rekonstrukcijom Trga republike u Beogradu. Od temeljne rekonstrukcije 2019, pa do danas, čuvene kocke su zbog loše odrađenih radova premetane najmanje tri puta, a sada je ovaj deo puta asfaltiran.

Inače, radovi na temeljnoj rekonstrukciji Trga republike su izvršeni 2019. godine i tada su urađene pešačke zone, postavljena je kontaktna mreža i kocke na ulici.

Nedugo zatim, usledile su žalbe vozača motornih vozila i kocke su morale da budu okrenute na drugu stranu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar