Dušan Nikezić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić poručio je predsedniku Aleksandru Vučiću da za "katastrofalnu situaciju" u zemlji ne traži alibi u ratu u Ukrajini.

Njegovo obraćanje predsedniku prenosimo u celosti:

„Predsedniče Vučiću,

Da niste uništili srpsku poljoprivredu i energetiku, danas bi izvozili viškove i zarađivali milijarde evra zbog istorijski najvećih cena, umesto što svakodnevno uvozimo struju ili slušamo kako je veliki uspeh što uvozimo mleko u prahu, grašak ili pasulj.

Kažete da pravite poseban tim za žitarice i poseban tim za ugalj. Zašto? Gde su nestale naše žitarice, gde je naš ugalj? Zašto ste najkvalitetnije poljoprivredno zemljište prodali Arapima? Zašto ste za direktora EPS-a postavili vlasnika pečenjare, a sve dozvole za obnovljive izvore energije dali strancima i partijskim firmama?

Ne pokušavajte da za katastrofalnu situaciju u zemlji nađete alibi u ratu u Ukrajini, jer jedino ste vi odgovorni i za nedostatak energenata i za rast cena hrane i za činjenicu da više od polovine naroda živi na ivici siromaštva.

Zato prekinite da plašite narod i izazivate nepotrebnu paniku, a bolji život u Srbiji će početi čim vi odete sa vlasti, već nakon 3. aprila“.

Bonus video: Utisak nedelje: Dragoslav Ljubičić, Dušan Nikezić i Slobodan Bubnjević

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare