FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bs

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović ocenila je da je dobra vest da je šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović prekinuo štrajk glađu, a da je važno da institucije rade svoj posao kako nijedan slučaj nasilja ne bi prošao nekažnjeno.

Štrajk glađu mog stranačkog kolege Martinovića je bio njegov način da iskaže svoj revolt prema nasilju lidera Dveri Boška Obradovića ispred Narodne skupštine i dobro je što je odlučio da prekine sa ovim vidom političke borbe kako ne bi dalje ugrožavao svoje zdravlje, navodi se u pisanoj izjavi Mihajlović.

Posle apela predsednika Srbije u cilju smirivanja političkih tenzija, nadam se i da više neće biti povoda da se na ovaj način iskazuje protest protiv nasilja u politici, istakla je Zorana Mihajlović.

Podsetimo, poslanik SNS Aleksandar Martinović danas je odustao od štrajka glađu. Martinović je pre iznošenja svoje odluke pročitao saopštenje Prvog osnovnog javnog tužilaštva, koje navodi da je preduzelo dokazne radnje jer postoji osnovana sumnja da je 8. maja ispred Skupštine izvršeno nasilje prema poslaniku Marijanu Rističeviću i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je pozvao Martinovića i njegovu koleginicu Sandru Božić da prekinu štrajk glađu u koji su stupili u nedelju, nakon što su u štrajkove glađu stupili Boško Obradović i Mladen Ševarlić. Poslanici SNS zahtevali su da tužilaštvo pokrene postupak protiv osoba koje su učestvovale u neredima tokom skupa koji su u petak ispred Skupštine Srbije organizovale Dveri.

Narodna poslanica Sandra Božić je, nakon poziva predsednika Vučića, sinoć odustala od štrajka glađu, a Martinović je tada rekao da će razmisliti o tome.

Ispred zgrade Skupštine Srbije žandarmerija je sinoć razdvajala pristalice Srpske napredne stranke i manju grupu ljudi koja je došla da pruži podršku lideru Dveri Bošku Obradoviću.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar