Foto: Amir Hamzagic/ATAImagesč Društvene mreže

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas oglasio se i naveo da se srpski narod na Kosovu živi pod terorom Aljbina Kurtija i pritiscima ekspoziture SNS, Srpske liste.

Reagujući na status, ali i kampanju naprednjaka da je „Srbije uz Vučića“, lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas rekao je da srpski narod na Kosovu i Metohiji živi pod terorom režima Aljbina Kurtija i pod pritiscima ekspoziture SNS – Srpske liste.

„Nije Srbija uz Vučića. Srbija je uz srpski narod koji živi na Kosovu i Metohiji pod terorom režima Aljbina Kurtija i pod pritiscima SNS ekspoziture zvane Srpska lista i ljudi iz kriminogenog ‘miljea na čelu sa Milanom Radoičićem’, napisao je Đilas.

PROČITAJTE JOŠ...

Poruke podrške predsedniku Srbije od članova SNS počele su da se ređaju istog dana kad je počela nova kriza na KiM, izazvana pucnjavom u okolini manastira Banjska u kojoj je učestvovalo tridesetak Srba. U sukobu s kosovskom policijom ubijen je jedan policajac, jedan je ranjen, a stradala su koliko je za sad poznato najmanje trojica Srba.

Pucnjava je počela u nedelju u 2.45, a Srbi na KiM, ali i oni u centralnoj Srbiji, punih 17 sati čekali su da se oglasi zvanični Beograd. Predsednik se tačno u 20 sati obratio građanima i objavio da Srbija nema ništa s tim i da su Srbi s KiM preuzeli odbranu svojih života u svoje ruke.

Poruku ove sadržine sa svojih profila na društvenim mrežama u poslednja dva dana poslao je veliki broj naprednjaka.

Među prvima podršku je pružila potpredsednica Skupštine Sandra Božić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar