Foto: Privatna arhiva

Redakciji Nova.rs javilo se nekoliko čitalaca sa pitanjem zašto su dobli više poziva za glasanje na izborima 21. juna, zabrinuti da je reč o malverzacijama.

„Pravo da vam kažem da ni sam nisam siguran šta da radim sa ovim, ali… Nas troje prijavljenih u stambenoj zajednici, danas nam je stiglo 6 glasačkih listića, za svakog člana po 2. Da li možete pomoći gde se može prijaviti ovo?“, upitao je jedan od zabrinutih čitalaca Nova.rs.

Ne čudi briga građana već priviknutih na izborne malverzacije, pozive za glasanje koji stižu preminulima, nesređen birački spisak, međutim u ovom slučaju nije reč ni o kakvoj prevari.

Naime, u nedelju 21. juna građani će glasati na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima. Pozivi za glasanje šalju se pojedinačno za sve ove izbore, te će pojedini glasači u Vojvodini u opštinama u kojima su raspisani izbori na svim nivoima dobiti i po tri odvojena poziva. Na Vračaru, gde se održavaju lokalni izbori građani će dobiti dva poziva – jedan za lokalne, drugi za parlamentarne izbore.

„Svaka komisija (republička, pokrajinska, opštinska) u obavezi je da pošalje poziv za glasanje, zato će pojedinim građanima stići čak tri. Međutim, važno je naglasiti da oni mogu da odu i glasaju i bez poziva“, objačnjava član Republičke izborne komisije Marko Danilović za Nova.rs.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare