Podeli
Foto: Josip Regovic/PIXSELL, arhiva Nova.rs

Stalna trvenja u srpskoj opoziciji na momente utihnu - deo intervjua Boška Obradovića za portal Nova.rs u kom lider Dveri komentariše predsednika SSP Dragana Đilasa to potvrđuje.

Obradović je za Nova.rs govorio o brojnim temama – od svog novog programa, preko sudskog procesa za napad na Marjana Rističevića koji ga očekuje pa do odnosa unutar opozicije. Na tom delu intervjua dotakao se i često turbulentnog odnosa sa Draganom Đilasom.

Pitanje i odgovor glase ovako:

A kakav je vaš odnos sa Đilasom nakon svega?

“Da su Đilas i DS dobro radili u svoje vreme ne bi pali sa vlasti. Da se slažem u svemu sa Strankom slobode i pravde bio bih njen član ili bi Đilas po povratku u politiku podržao Srpski pokret Dveri da je u svemu saglasan sa nama. Naravno da smo ideološki i politički različiti, ali smo i korektne opozicione kolege. Savez za Srbiju je bio dragoceno iskustvo kako iako različiti možemo normalno da komuniciramo i dogovaramo se oko interesa opšteg dobra. To je velika stvar za Srbiju posle Vučića. To je uglavnom Đilasov menadžerski doprinos i nije mali. Ja sam se tamo verovatno najviše i javno i privatno sporio sa njim, ali smo često umeli da nađemo zajednički jezik. Da parafraziram stih iz jednog starog domaćeg rokenrol hita: “Nije on ni pola toliko loš kao što kruže glasine”. Osetio sam na svojoj koži kako medijska mašinerija vlasti može da te prikaže u svemu suprotnog od onoga kakav si zaista kao čovek”.

Kompletan intervju sa liderom Dveri pročitajte na ovom linku.

Za neupućene, pomenuti stih “nisam ja ni pola tol’ko loš, k’o što kruže glasine” deo je pesme “Na Badnje veče” hrvatske grupe “Parni valjak”.

Komentari

Vaš komentar