Nakon burne sednice Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj se donosila odluka o tome kako će se Srbija postaviti prema rusko-ukrajinskoj krizi i sukoba s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, predsednik socijalista Ivica Dačić otišao je na FEST, a odatle u kafanu.

Srpsko rukovodstvo danima je većalo kako će se postaviti prema ratu koji je Rusija objavila Ukrajini. Dva dana zaredom održana je sednica Saveta za nacionalnu bezubednost, a na jučerašnjoj je bila posebno uzavrela atmosfera.

Prvo je došlo do sukoba ministarke Jadranke Joksimović i predsednika Srbije Aleksandra Vučića oko toga da li Srbija treba da potpiše Uredbu Saveta Evrope u vezi s restriktivnim merama u pogledu radnji koje podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine.

Zatim je došlo i do varnica u komunikaciji između Vučića i lidera socijalista Ivice Dačića.

Obraćanje Ivice Dačića i Aleksandra Vučića povodom Ukrajine Foto: Printscreen/TvPink

Naime, predsednik Skupštine Srbije Dačić tražio je na jučerašnjoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost brisanje celih pasusa koji se odnose na podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Na to je navodno ljutito reagovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao Dačiću da je bezobrazan i odbio da obriše pasuse.

Nakon uzbudljive sednice, Dačić je rešio da se relaksira na FEST-u. Prvi čovek SPS sinoć je prošetao crvenim tepihom Kombank Dvorane i nasmejano pozirao prisutnima.

Toma Fila, Ivica Dačić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na otvaranju FEST-a Dačić se pojavio u društvu advokata Tome File, koji je i član Predsedništva SPS i njihov kandidat za gradonačelnika Beograda.

Red politike, red kulture, pa je došao i red na kafanu…

Foto:Čitalac

Dačić se uveče pojavio u Skadarliji, gde se najpre fotografisao sa prolaznicima, a zatim veče završio uz muziku. Video možete pogledati na početku ovog teksta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar