Jelena Trifunović Foto: Privatna arhiva

Jelena Trifunović iz Ćuprije doživela je neprijatnosti na biračkom mestu br. 3 u Centru za socijalni rad u Ćupriji. Naime, ona je htela da glasa samo na parlamentarnim izborima, ali su joj iz Izborne komisije rekli da mora da uzme i listić za lokalne izbore. Zapretili su joj da će joj poslati i policiju na kućnu adresu ukoliko ne bude uradila prema tim instrukcijama.

„Kada sam im rekla da želim da uzmem samo listić za republičke izbore, progovorili su među njima ‘da je stigla još jedna koja to traži’. Što znači da je pre mene bilo još njih sa istim zahtevom“, započinje priču Jelena Trifunović za Nova.rs.

Jelena kaže da su joj iz Izborne komisije rekli da „mora“ da glasa za obe liste, ali im je ona odgovorila da ima pravo da izabere i tražila da joj pokažu taj član Zakona po kojem mora da glasa na obe.

„Nisu mi pokazali gde to piše, već su mi govorili kako oni znaju, i kako su išli na obuku u Beograd. A ako budem uzela samo jedan listić, a ne i drugi, da će mi poslati policiju na kućnu adresu. Odustala sam od glasanja i vratila se kući i pozvala RIK“, kaže Jelena.

Trifunović kaže da kada je pozvala RIK i ispričala im šta joj se dogodilo, da su oni bili zaprepašćeni šta mi se dogodilo.

„Rekli su mi da imam pravo izbora i da moraju da mi omoguće da glasam samo na onim izborima za koje sam se odlučila. Ali, nisu mogli da kontaktiraju ovo izborno mesto, pa su mi rekli da se vratim i glasam kako želim“, objašnjava Jelena.

Kada se vratila, sve je bilo drugačije. Iz komisije su joj rekli da može da glasa.

„Na kraju su mi rekli ironično, da sam ipak uspela da glasam“, rekla nam je Jelena Trifunović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare