Foto: Printscreen/RTV Pink

"Da su strah i panika uveliko zavladali u redovima SNS i da im se ljuljaju fotelje govori i to da je Vesić poslao svoj "odred za legalizaciju" da vređa i provocira građane koji su mirno protestovali. Tu su bili ni manje ni više nego Nemanja Stajić, sekretar za poslove legalizacije objekata grada Beograda i član Glavnog odbora SNS-a, njegov brat Novak Stajić, licencirani stečajni upravnik i Marko Ilić, zaposlen u Stajićevom sekretarijatu i njegova desna ruka", kaže Mila Popović, predsednica Beogradskog odbora Stranke slobode i pravde.

Kako je navela, na snimku koji se nalazi na društvenim mrežama jasno se vidi kako ova tri SNS vojnika najprimitivnije vređaju građane, koji su blokirali put ka Brankovom mostu i na taj način izrazili svoj bunt protiv izmena Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu.

„Najglasniji među njima je bio Novak Stajić, ali nije mnogo zaostajao ni Nemanja Stajić koji se pride na uvrede upućene građanima i smejao. Ne znamo šta je smešno u toj tužnoj slici ovom javnom službeniku, koji na ovaj način kupuje svoj mir i vraća usluge svojoj stranci. Sramotno je da ovakvi ljudi sede na bilo kojoj poziciji u Gradu, a kamoli da vode Sekretarijat za legalizaciju“, dodala je Popović.

Kako je navedeno u saopštenju, prema saznanjima SSP, „pomenuta braća za velike sume novca omogućavaju izdavanje dozvola nelegalnim o1bjektima, zbog kojih Beograd sve više izgleda kao jedno neplanski građeno divlje naselje i to falsifikovanjem dokumenata za namanje 70 objekata“.

„Ne sme se ni zaboraviti još uvek nerešen slučaj kada je Nemanja Stajić uhvaćen sa 26.500 evra na granici sa Crnom Gorom. Umesto da odgovaraju za mahinacije koje su sprovodili, oni su i dalje zaposleni u Gradskoj upravi, primaju platu od novca svih građana i to onih građana koje su vređali na ulici i smejali im se u lice. Svemu ovome će doći kraj 3. aprila kada će doći do smene ove vlasti, a svi oni koji su se u svom poslu ogrešili o zakon će odgovarati pred nadležnim organima“, piše u saopštenju.

BONUS VIDEO Tuča u Novom Sadu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare