Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Opozicione organizacije u Kragujevcu potpisale se sporazum o međusobnoj saradnji i obavezale se da neće sarađivati sa Srpskom naprednom strankom.

Sporazum je potpisalo 10 stranaka, pokreta i grupa građana koje su u Kragujevcu opozicija aktuelnoj SNS vlasti. Oni su se obavezali da neće sklapati nikakve predizborne i postizborne koalicije sa SNS-om, kao i da će na predstojećim lokalnim izborima udružiti svoje kapacitete za sprečavanje svih vidova zloupotrebe izborne volje građana.

PROČITAJTE JOŠ...

U susret redovnim lokalnim izborima sledeće godine, kragujevačka opozicija se udružila, ali napominju da nije reč ni o kakvoj koaliciji, već, kako su istakli, u pitanju je zajedničko delovanje i međusobna saradnja za održavanje izbora u skladu sa pozitivnim propisima Republike Srbije.

U Sporazumu koji ima šest tačaka, potpisnici su se obavezali da neće sarađivati sa SNS ni u kakvom obliku političkog delovanja, kao i da će zajedno sprovoditi kontrolu izbornog procesa.

Takođe, predstavnici opozicije su se svojim potpisima obavezali da će na raspolaganje staviti sve svoje ljudske, profesionalne i političke kapacitete za zaštitu svakog pojednica koji na bilo koji način bude ugrožen, napadnut ili obespravljen od strane predstavnika vlasti zbog svog političkog stava, mišljenja ili opredeljenja.

Kragujevačka opozicija je ovim Sporazumom potvrdila da će se tokom predizborne kampanje međusobno poštovati, odnosno da će uvažavati političku različitost jedni drugih.

Na potpisivanje Sporazuma bilo je pozvano 16 opozicionih organizacija, ali se uslovima o zajedničkom delovanju odazvalo 10.

Sporazum su potpisali predstavnici SSP-a, Narodne stranke, DS-a, Zajedno, Pokret slobodnih građana, Zdrava Srbija, SDS, POKS, Pokret SRCE i Grupa građana “Zajedno za Kragujevac”.

Potpisivanju Sporazuma nisu su se odazvali Novi DSS, Dveri, Zavetnici, Pokret „Volim selo svoje“ i GG „Kragujevačka inicijativa“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar