Stranke desnice izaći će na naredne izbore u dve kolone. To je epilog jučerašnjeg sastanka na koji je inicirao Novi DSS, a koji je trebalo da rezultira zajedničkih nastupom na izborima. Nova Demokratska stranka Srbije ponudila je na zajedničkom sastanku stranaka desnice dokument oko saradnje na narednim izborima, ali on nije prihvaćen. Predsednik Novog DSS Miloš Jovanović kaže za Nova.rs da je sastanak protekao u dobroj atmosferi, ali da je konačni zaključak da se ide u dve kolone.

Posle pregovara koji su trajali nekoliko sati nije postignut nikakav dogovor između stranaka desnice. U javnosti je „procureo“ papir sa ovog sastanka, koji je sačinio Novi DSS, gde su predstavljene osnove delovanja ove opozicije nakon izbora. Iako su pregovori u jednom momentu išli u dobrom pravcu, dogovor je stopiran, kako navode naši izvori u poslednjem trenutku i to od strane Zavetnika.

PROČITAJTE JOŠ...

Predsednik Novog DSS Miloš Jovanović u izjavi za Nova.rs kaže da su stranke desnice „složile da se ne slažu“

„Složili smo se da se ne slažemo oko nekih stvari. Ovog puta ćemo izaći u dve kolone, ali verujem da će obe liste imati dobar rezultat. Pozicije su jasne, nisu iste i legitimne su. Građani će moći da odluče za koga će glasati. Jasno je koje su to dve kolone“, podvlači naš sagovornik i objašnjava ko čini te dve kolone.

„Sa jedne strane su Novi DSS i POKS, dok su sa druge strane Zavetnici i Dveri. Neke naše razlike su ostale, kako dalje protiv ovog režima, pa smo doneli odluku da se ide u dve kolone. Moram da kažem da će građani možda i imati bolji izbor, a mi ćemo se svim ovim strankama nastaviti dobru saradnju. Nema nikakve drame, vreme je da sada pričamo o programima“, poručuje Jovanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar