Foto: promo

Omladina koalicije "Nek maske padnu" Zelena stranka - Nova stranka ocenili su da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka koju on vodi, zloupotrebili radnike Pošte za podelu propagandnog materijala.

„Nakon što je penzionerima širom zemlje danas preko Pošta Srbije stiglo pismo sa potpisom predsednika Aleksandra Vučića, postalo je očigledno da je u pitanju još jedna zloupotreba javnog preduzeća u političke svrhe“, naveli su oni u saopštenju.

Kako su rekli, to je još jedan „bedan marketinški potez“ aktuelnog režima, koji do srži ogoljeva njegov pravi stav i prema penzionerima, i prema radnicima javnih preduzeća, jer su i jedni i drugi u očima Aleksandra Vučića samo „mašinerija za podizanje rejtinga i oruđe u predizbornoj kampanji“.

Oni su istakli da su najstariji sugrađani ne samo višegodišnja meta ponižavanja „naprednjačke vlasti“, nego i glavna ciljna grupa birača, čiju naklonost pokušavaju da potkupe paketima namirnica, novcem, a sada i „patetičnim pismima, u prepoznatljivom Vučićevom maniru“.

„Mladi koalicije ‘Nek maske padnu’ upozorili su i da je bilo pokušaja da se maltretiranje zaposlenih u Poštama Srbije podigne i na viši nivo, te je tako prvo stigla naredba da će im ova subota biti radna, kako bi sva pisma bila podeljena što pre, ali je pobunom poštenih poštara ona naknadno ipak povučena“, piše u saopštenju.

Omladine ovih stranaka su navele da će istrajati u svojoj političkoj borbi dok sav „kriminal, korupcija i primitivizam režima ne budu razotkriveni do kraja“, a Srbija ne krene putem demokratskih zemalja Evrope 21. veka.

Oni su dodali da je Vučić posle smanjenja penzija koje su pošteno zarađene i svojevrsnog kućnog pritvora koji je trajao sve vreme vanrednog stanja po izbijanju pandemije koronavirusa, sada otišao korak dalje i zloupotrebio radna mesta poštara za podelu svog propagandnog materijala.

Da je reč o tome, istakli su oni, ukazuje čak i slogan „Za našu decu“, pa i redni broj 1, pod kojim će vladajuća Srpska napredna stranka nastupiti na predstojećim izborima 21. juna.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare