Dragoslav Bokan Foto: printscreen/Jutarnji Program TV HAPPY

Nakon što je Dragoslav Bokan, reditelj i nekadašnji pripadnik paravojne formacije "Beli orlovi" kome se sudilo za razbojništvo, imenovan za člana Saveta Filološkog fakulteta u Beogradu, oglasio se Pokret Studenata Srbije s ciljem da daju punu podršku svojim kolegama studentima ovog fakulteta.

Saopštenje Pokreta Studenata Srbije prenosimo u celosti.

„Obraćamo Vam se povodom odluke vlade RS da imenuje Dragoslava Bokana za člana saveta Filološkog fakulteta univerziteta u Beogradu.

Ovim putem želimo da iskažemo punu podršku studentima Filološkog fakulteta i pozovemo sve mlade da potpišu peticiju, aktiviraju se i pomognu kolegama da odbrane čast i dostojanstvo Filološkog fakulteta!

PROČITAJTE JOŠ:

Očigledno je da ovaj režim već više od 10 godina ponižava ne samo studente već i sve mlade u ovoj državi!

Ovaj potez je samo još jedna kap u već prepunjenoj čaši. I zato pozivamo sve studente da u subotu zajedno koračamo na protestu ‘Srbija Protiv Nasilja’!

Ovom zlu se mora stati na put!“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Vlada Srbije imenovala je niz funkcionera SNS-a, SPS-a, pa i nekadašnjih kadrova JUL-a za članove saveta fakulteta i Univerziteta u Beogradu. Među njima našao se i reditelj Dragoslav Bokan, koji se u poslednje vreme neretko pojavljuje u raznim emisijima prorežimskih televizija.

U Službenom glasniku je objavljeno da je za člana Saveta Filološkog fakulteta imenovan 12. oktobra na sednici Vlade Srbije.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako je izgledao 24. protest „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar