Foto:Sabah ARAR / AFP / Profimedia, TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEDJA VUCKOVIC

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i izvestiteljka za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon ponovo su imale duel na društvenim mrežama.

Na tvit Viole fon Kramon kako je uočljivo da Srbija, odnosno Vlada ima mnogo konsultanata za humor kada je reč o standardima u oblasti vladavine prava, Brnabić joj je odgovorila da upravo ona brutalno narušava vladavinu prava.

Pre toga, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić oštro je ranije danas reagovala na objavu izvestiteljke za Kosovo u Evropskom parlamentu u kojoj je komentarisala sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Turka Daudova, savetnika čečenskog lidera Ramzana Kadirova.

Brnabić je na Tviteru poručila Violi fon Kramon da je ona još jednom pokazala kako su vladavina prava i ljudska prava za nju isključivo fraze.

„Zvuče lepo, ništa ne znače. Kratak osvrt na to šta one zapravo znače – vladavina prava znači punu primenu Briselskog sporazuma, a ljudska prava u najmanju ruku znače pravo glasa“, napisala je Brnabić.

Ona je dodala da se sve to brutalno narušava, uz podršku Viole fon Kramon.

„Srećom, za razliku od vas u EU postoje ljudi koji zaista veruju u vladavinu prava. Rasprava sa licemerima nije dobro trošenje mog vremena“, zaključila je Brnabić.

Bonus video: Vučić poslao Anu Brnabić u Berlin, a on „zabio glavu“ u Pasuljanske livade.mp4

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare