Foto:Ne davimo Beograd

Inicijativa "Ne davimo Beograd" danas se pridružila radnoj akciji uklanjanja cevi iz korita Rakitske reke u organizaciji pokreta Odbranimo reke Stare planine.

Kako se kaže u saopštenju ove organizacije, iz Beograda je organizovan autobus kojim su se aktivisti i zainteresovani ljudi solidarno pridružili meštanima, građanima i građankama iz svih delova Srbije koji su stigli u ovo malo planinsko selo radi spašavanja Rakitske reke i njenog vraćanja u prirodan tok.

„Inicijativa „Ne davimo Beograd“ zahteva da se na celoj teritoriji Srbije zabrani izgradnja mini hidroelektrana, ali i zaustave svi štetni projekti koji ugrožavaju naša prirodna dobra i životnu sredinu“, piše u saopštenju.

Ova solidarna akcija, navodi se dalje, pokazala je da građani moraju čuvati javna dobra, jer država ne brani javni interes.

„Akcija je pokazala i da smo udruženi zajedno jači od korupiranih političkih elita, bahatih investitora i lobija koji stoje iza izgradnje velikog broja malih hidroelektrana. Ako radimo zajedno, možemo probiti barijere straha i ostvariti velike stvari. Zajedno možemo i hoćemo sačuvati naše reke i naše planine, naše obale i parkove, naša javna dobra i gradove“, zaključuju u „Ne davimo Beograd“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare